Γιατί να επιλέξω μια αναγνωρισμένη σχολή χορού από το κράτος;

2021-09-11

Γιατί η ασφάλεια των παιδιών είναι ο, τι σημαντικότερο σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς του! Έτσι, και η επιλογή της σχολής χορού πρέπει να γίνεται προσεκτικά και με συγκεκριμένα κριτήρια, ώστε να διασφαλίζονται οι κατάλληλες κτηριακές εγκαταστάσεις αλλά και οι γνώσεις των διδασκόντων.

Ο χορός είναι μια έντονη φυσική δραστηριότητα που προσφέρει ένα υπέροχα γυμνασμένο κορμί, όταν γίνεται σωστά. Οι επιπτώσεις του, όμως, στο κορμί του μαθητή είναι άσχημες και χρόνια επώδυνες όταν οι ασκήσεις εκτελούνται με λάθος τρόπο. Η ανεκτικότητα στο λάθος, από πλευράς του δασκάλου, μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική για το μαθητή.

Οι μοναδικοί παιδαγωγοί - εκπαιδευτές που είναι πιστοποιημένα ικανοί να εφαρμόσουν τις τεχνικές του κλασικού μπαλέτου και του σύγχρονου χορού είναι οι διπλωματούχοι Καθηγητές Χορού, οι αναγνωρισμένοι από το Υπουργείο Πολιτισμού. Οι απόφοιτοι των Ανώτερων Σχολών Χορού μπορούν να εκπαιδεύσουν με ασφάλεια τα παιδιά και αυτό γιατί έχουν διδαχθεί, μεταξύ των άλλων πρακτικών μαθημάτων, μαθήματα όπως Ανατομία, Ψυχολογία, Ιστορία Τέχνης, Μουσική, Ρυθμική Αγωγή, Θεωρία Κλασικού και Σύγχρονου χορού κ.α.