Η ΣΧΟΛΗ ΜΑΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID-19

 1. Η σχολή χορού λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο (εγγραφές και έναρξη μαθημάτων) μέχρι τέλος Ιουνίου. Ακολουθεί όλες τις σχολικές αργίες, όπως ορίζεται από το υπουργείο παιδείας.

 2. Τα δίδακτρα προπληρώνονται την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα. Η αποχή των μαθητών για ένα χρονικό διάστημα δεν συνεπάγεται τη μη πληρωμή των διδάκτρων αυτών. Μόνο η διακοπή των σπουδών από τη Σχολή δικαιολογεί και την παύση πληρωμής.

 3. Η οριστική διακοπή γίνεται μόνο γραπτός και ισχύει για τον επόμενο μήνα της εγγραφής της διακοπής.

 4. Τα δίδακτρα των Χριστουγέννων και του Πάσχα είναι ολόκληρα.

 5. Στη σχολή διδάσκεται το Ρωσικό σύστημα μπαλέτου (Vaganova).

 6. Οι καθηγητές είναι πτυχιούχοι Ανωτέρων Επαγγελματικών Σχολών του υπουργείου πολιτισμού ΥΠ.ΠΟ.

 7. Η Σχολή μας είναι αναγνωρισμένη από το κράτος και μπορεί να χορηγεί απλές βεβαιώσεις για τη φοίτηση των εκπαιδευόμενων.

 8. Τα τμήματα οργανώνονται σύμφωνα με την ηλικία και την επίδοση των μαθητών κατά την κρίση των δασκάλων και την Διευθύντρια.

 9. Κάθε μάθημα διαρκεί 50΄. Οι μαθητές πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον 10' νωρίτερα για να προετοιμαστούν για το μάθημά τους.

 10. Οι μαθητές υποχρεούνται να έρχονται ντυμένοι, ώστε να εκμηδενίζεται ο χρόνος χρήσης αποδυτηρίων και ο συνωστισμός των παιδιών στα αποδυτήρια. θα πρέπει να φορούν αυστηρά τα ανάλογα ρούχα χορού, τα μαλλιά μαζεμένα κότσο. (Απαγορεύονται τα κοσμήματα/αξεσουάρ την ώρα του μαθήματος καθώς υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού.).

 11. Σε περίπτωση απουσίας από το μάθημα παρακαλείστε να ενημερώσετε την γραμματεία της σχολής.

 12. Τα μέτρα προστασίας κατά του COVID θα λαμβάνονται σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

 13. Δεν επιτρέπεται η παρουσία των γονέων και κηδεμόνων μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας και στα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

 14. Οι ανήλικοι μαθητές αποχωρούν από τη σχολή ΜΟΝΟ με τη συνοδεία κηδεμόνα.

 15. Στους χώρους αναμονής θα πρέπει να επικρατεί ησυχία καθώς και οι κοινόχρηστοι χώροι θα πρέπει να διατηρούνται καθαροί.

 16. Αντικείμενα αξίας ή χρήματα να παραδίδονται στην γραμματεία της σχολής. Σε αντίθετη περίπτωση αν χαθεί κάτι η σχολή δεν φέρει καμία ευθύνη.

 17. Απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα σε όλους τους χώρους της σχολής.

 18. Οι γονείς και μαθήτριες-τες πρέπει να διαβάζουν προσεκτικά τις ανακοινώσεις της σχολής. Τα προβλήματα ή τα παράπονα που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, να αναφέρονται στη διεύθυνση για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. 

   ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ: δίνονται στις παρακάτω περιπτώσεις:

 • 1 ΔΩΡΕΑΝ μάθημα για την γνωριμία της Σχολής μας στο αντίστοιχο τμήμα.
 • Παράσταση Σχολής (Πρόβες που γίνονται πέραν των μαθημάτων για την προετοιμασία των παραστάσεών μας.).

Η ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ

  Κλασικό Μπαλέτο

  Κορίτσια: Πρέπει να φοράνε κορμάκι και κορδέλα στα μαλλιά με το αντίστοιχο χρώμα του τμήματος τους, καθώς και άσπρο λάστιχο στη μέση, με το ειδικό μπεζ/ροζ καλσόν του μπαλέτου και σομόν μαλακά παπούτσια μπαλέτου. Οι μεγαλύτερες τάξεις φοράνε soft pointe shoes με κορδέλες και pointe shoes. Τα μαλλιά τους πρέπει να είναι πάντα πιασμένα σε κότσο.                                                                          

  Αγόρια: Πρέπει να φοράνε άσπρο φανελάκι, μαύρο κολάν μπαλέτου και μαύρα μαλακά παπούτσια μπαλέτου.

  Σύγχρονος Χορός

  ΚορίτσιαΜπορούν να φοράνε άνετα ρούχα, που να μην εμποδίζουν την κίνηση (κολάν ή φόρμες και κοντομάνικο μπλουζάκι). Πάντα να είναι ξυπόλυτα για να μην γλιστράνε και να υπάρχει καλύτερη επαφή με το πάτωμα. Τα μαλλιά να είναι πάντα μαζεμένα.

  Αγόρια: Μπορούν επίσης να φοράνε άνετα ρούχα, που να μην εμποδίζουν την κίνηση (φόρμες και κοντομάνικο μπλουζάκι). Πάντα να είναι ξυπόλυτα για να μην γλιστράνε και να υπάρχει καλύτερη επαφή με το πάτωμα.

  Μοντέρνος Χορός - Modern Jazz Theater

  Κορίτσια: Πρέπει να φοράνε το αντίστοιχο ολόσωμο κορμάκι του τμήματός τους και μαύρο κολάν και μαύρα παπούτσια του τζαζ. Τα μαλλιά τους να είναι πάντα μαζεμένα. 
  Αγόρια: Πρέπει να φοράνε το αντίστοιχο κορμάκι του τμήματος τους με μαύρο κολάν και μαύρα παπούτσια τζαζ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Κάθε δεύτερο χρόνο η σχολή κάνει παράσταση σε θέατρο και αναλαμβάνει την ενοικίαση του, τα σκηνικά, τους φωτισμούς, τη μουσική, την εκτύπωση και διανομή του προγράμματος καθώς και άλλων εξόδων που ενδεχομένως προκύψουν.

Οι γονείς επιβαρύνονται το εισιτήριο με μια ανάλογη συμμετοχή για το θέατρο και τα έξοδα των κουστουμιών των παιδιών τους, που προσπαθούμε να είναι όσο το δυνατό φθηνότερα. Με την παραγγελία δίνεται η προκαταβολή (50% του συνολικού ποσού) και η εξόφληση με την παράδοση, ένα μήνα πριν την παράσταση.

Οι μαθήτριες-τές που δεν επιθυμούν να πάρουν μέρος στην παράσταση για διάφορους λόγους, συμμετέχουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ στα μαθήματα της σχολής.