Τα οφέλη του χορού στην υγεία μας.

2022-01-01

Ο χορός είναι ο πληρέστερος και αμεσότερος τρόπος έκφρασης και δημιουργίας.  Είναι μια μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης. Όταν ασχολούμαστε με το χορό ξέρουμε ότι μας κάνει να νιώθουμε υπέροχα, όμως αντιλαμβανόμαστε πόσο καλό μας κάνει; Παρακάτω αναφέρονται τα οφέλη που προσφέρει ο χορός στην υγεία μας.

Όμορφη σιλουέτα: Χορεύοντας μπορείτε να χάσετε από 100 έως 700 θερμίδες την ώρα ανάλογα με το είδος χορού που έχετε επιλέξει. Για παράδειγμα με την αερόβια άσκηση χάνετε αρκετές θερμίδες, ενώ με το μπαλέτο μπορείτε να χάσετε περίπου 480 θερμίδες ανά ώρα.

Ισορροπία και γυμνασμένο σώμα: Ο χορός γυμνάζει τα πόδια και το σώμα. Βοηθάει στην εκγύμναση των μυών και συμβάλλει στην σωστή στάση του σώματος και στην επίτευξη ισορροπίας.

Ευελιξία: Ο χορός δημιουργεί και διατηρεί την ευελιξία των αρθρώσεων και των μυών.

Ισχυρά οστά: Η κίνηση και τα άλματα στο χορό συμβάλουν στην ενίσχυση των οστών βοηθώντας στην πρόληψη της οστεοπόρωσης.

Ισχυρές αρθρώσεις: Η κίνηση των αρθρώσεων τις βοηθά να μείνουν ισχυρές συμβάλλοντας στην πρόληψη της αρθρίτιδας.

Ψυχική ενδυνάμωση και καλύτερη μνήμη: Συχνά χρειάζεται να μάθετε γρήγορα μια χορογραφία ή μια άσκηση και να την επαναλάβετε από την άλλη πλευρά. Αυτό είναι μια μεγάλη προπόνηση για τον εγκέφαλό σας. Ο χορός βελτιώνει τη μνήμη καθώς πρέπει να θυμάστε βήματα, χορογραφίες και κινήσεις. 

Διατήρηση νεότητας: Ο χορός είναι η καλύτερη αντιγηραντική θεραπεία. Καθυστερεί τη διαδικασία γήρανσης καθώς ωφελεί την καρδιά και προσφέρει ευελιξία. Ο χορός διατηρεί τη νεότητα και την ευλυγισία.

Ισορροπία: Στον χορό πρέπει να ισορροπήσουμε σε πολλές διαφορετικές θέσεις. Αυτό ενισχύει τους μύες και χτίζει τον πυρήνα μας.

Ευτυχία: Ο χορός βελτιώνει τη διάθεσή μας και δημιουργεί συναισθήματα ευτυχίας αυξάνοντας τα επίπεδα της ενδορφίνης μας. Η αδρεναλίνη που σχετίζεται με το άγχος πριν την εμφάνιση στη σκηνή ή την εκτέλεση ενός δύσκολου βήματος, μπορεί να μας ανεβάσει τη διάθεση. Αν αισθάνεστε ότι δεν έχετε διάθεση, βάλτε μουσική, σηκωθείτε και χορέψτε μαζί μας.

Κοινωνικά οφέλη: Οι συμφοιτητές σας στο χορό μπορούν να γίνουν φίλοι σας. Διασκεδάστε μαζί τους και μοιραστείτε εμπειρίες που καταλαβαίνουν μόνο οι χορευτές. Ο χορός μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε νέες φιλίες καθώς είναι μια μορφή ψυχαγωγίας.

Μειώνει το στρες και αυξάνει την ενέργεια: Η ενασχόληση με το χορό σας βοηθάει να ξεφύγετε από τα άγχη της καθημερινής ζωής. Ο χορός αυξάνει τη ροή του αίματος, μειώνει την ένταση και με κάθε αερόβια άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην απόκτηση αντοχής και ενέργειας.